Декор і кронштейн?

Автор: Vitalii KapliaДата: 10/10/2018

Слово, яке досить міцно увійшло в побут, але справжнє значення якого, часом, втрачається – “кронштейн”. У найширшому і спрощеному сенсі, кронштейн – це виріб з металу, який служить для фіксації будь-яких елементів на вертикальній поверхні. У перекладі з німецького слово “кронштейн” означає скобу або утримувач.

Сфера застосування кронштейнів дуже широка – це і будівництво, і дизайн, і архітектура, і автомобілебудування, і техніка. Скрізь, де треба щось зафіксувати, можуть використовувати кронштейни.

Залежно від сфери застосування, для виробництва кронштейнів можуть використовуватися найрізноманітніші матеріали. Але найпоширенішими є кронштейни зі сталі або алюмінію.

Останнім часом, в моду увійшов дизайн з яскравими конструкторськими елементами, так що кронштейни стали не просто виробами для кріплення чого-небудь, але навіть і елементами декору. Особливо красиво, яскраво і дорого виглядають кронштейни з міді, вони надають інтер’єру вишуканість. При цьому їх можна використовувати і для декорування стін, і для оздоблення меблів.

Найчастіше декорування інтер’єру за допомогою кронштейнів використовується в стилях: Лофт і Шейкер. Обидва ці стилі прийшли до нас з Америки, але якщо Лофт стиль – це заводські райони Манхеттена, то Шейкер стиль – це функціональний сільський стиль.

Кронштейни надають інтер’єру об’ємність і легкість. Залежно від того, в оздобленні якої кімнати використовуються кронштейни, існують пріоритети матеріалів: на кухні добре виглядають дерев’яні кронштейни, а у вітальні – мідні. Дерев’яна полиця для книг, декорована великими мідними або навіть сталевими кронштейнами стане прикрасою будь-якого будинку, кафе, ресторану або офісу.