Мідь і сплави на її основі

Автор: Vitalii KapliaДата: 22/10/2018

Мідь – це той матеріал, який характеризується і достоїнствами і недоліками. Якщо порівнювати мідь з алюмінієм за показниками ціни, то перевага буде на боці останнього. Якщо провести порівняльний аналіз міді та сталі, то виявиться, що мідь програє і по міцності, і по вазі. І, тим не менш, мідь має унікальну властивість, яка робить її дуже цінною. За показниками теплопровідності мідь перемагає і сталь, і алюміній.

Мідь – один з перших металів, який освоїло людство. Існує безліч сплавів на основі міді. Перший і найвідоміший – бронза. Суміш олова і міді дає бронзу, яка характеризується підвищеною міцністю і гарну ковкість, що робить її дуже зручною для застосування в промисловості. Бронза набула такої популярності, що людство придумало цілу лінійку сплавів на її основі: алюмінієва бронза; берилієва бронза; вісмутова бронза; миш’яковиста бронза; олов’яна бронза; фосфорна бронза.

Наступним популярним сплавом на основі міді є латунь. Вона виходить шляхом додавання до міді цинку, крім того в сплави можуть бути додані ще й нікель, свинець, марганець, залізо.

Всім відомим і добре впізнаваним сплавом на основі міді є і мельхіор, який виходить шляхом додавання нікелю, а іноді і заліза з марганцем. Мельхіор характеризується високими показниками пластичності та корозійної стійкості.

Компанія Stalone надає широкий спектр послуг по роботі з міддю і матеріалами на її основі.