Особливості кольорових металів

Автор: Vitalii KapliaДата: 10/10/2018

Прийнята в російськомовних країнах назва «кольорові метали», в світовій практиці відповідає назві незалізні метали. Звідси логічно випливає, що до кольорових металів відносяться тільки ті сплави, які не містять заліза. До основних кольорових металів відносяться: алюміній (електропровідний, теплопровідний, пластичний); мідь (пластичний, електропровідний, теплопровідний, часто використовується в різних сплавах); цинк (крихкий, але стійкий до корозійних процесів).

Особливості нагрівання кольорових металів

1. Такі метали, як мідь і алюміній мають високий рівень теплопровідності, тому з ними виникають деякі складнощі, якщо потрібно проводити зварювальні роботи. Іноді деталі з цих матеріалів треба попередньо підігрівати і тільки потім можна проводити зварювальні роботи.

2. Додаткова складність при роботі з алюмінієм, магнієм або міддю полягає в тому, що вони при нагріванні втрачають показники ударостійкості і легко руйнуються.

Кольорові метали мають досить великий список переваг і достоїнств, мабуть, єдиним істотним недоліком використання цих металів є те, що вони схильні до корозійних процесів. Тому деталі і заготовки зроблені з кольорових металів часто вимагають додаткової обробки і захисту від руйнівного впливу навколишнього середовища.

У багатьох випадках на деталі, виготовлені з кольорових металів, наносять шар грунтовки, яка захищає їх від кисню. Останнім часом широко поширена технологія порошкового фарбування, яка не тільки надає деталям привабливий вигляд, але і служить відмінним захисним бар’єром і перешкоджає корозійним процесам.

Компанія Stalone надає широкий спектр послуг по роботі з різними кольоровими металами, з урахуванням унікальних властивостей тих чи інших матеріалів.