Порошкове фарбування металу або ЛФМ?

Автор: Vitalii KapliaДата: 10/10/2018

Існує досить велика кількість способів фарбування металу, але який з них вибрати і яка технологія є більш універсальною? З цими питаннями ми спробує розібратися на прикладі порівняння технологій порошкового фарбування і фарбування із застосуванням рідких лакофарбових матеріалів.

Перший показник, який ми будемо порівнювати при розгляді цих технологій – витрати матеріалу.

При порошковому фарбуванні фарба наноситися в один шар, тоді як у разі застосування рідких лакофарбових матеріалів, потрібно буде наносити фарбу в два шари.

Другим і теж дуже важливим показником порівняння є час виконання операцій.

Тут теж лідирує технологія порошкового фарбування, так як в умовах виробництва шар фарби висихає за півгодини, максимум – годину. А в разі застосування ЛФМ – два шари фарби будуть висихати значно довше.

Третім показником порівняння технологій можна вважати термін експлуатації.

Метал, пофарбований порошковим методом, прослужить не менше 15 років. А оброблений рідкими лакофарбовими матеріалами метал вже через 2 роки потребуватиме оновлення.

Додамо до цього ще й те, що при порошковому фарбуванні метал набуває додаткових властивостей, таких як міцність, стійкість до корозійних процесів і електроізоляційні властивості.

Таким чином, порівняння двох технологій показало безперечну перевагу саме порошкового фарбування металу в порівнянні з фарбуванням рідкими лакофарбовими матеріалами.