Класи зварювання

Автор: shatolamatДата: 24/05/2019

Кожна робота, виконувана з металами, по-своєму цікава, складна і різноманітна. Але в ряду цих робіт особливе місце займає зварювання металу, адже ця технологія має безліч різних варіантів, зараз налічується їх близько 100. Сварка це спосіб з’єднання матеріалів нерозривним швом, тісні зв’язки між зварювальних частин утворюються на атомному і молекулярному рівнях під впливом нагрівання.

Джерела нагрівання при виконанні зварювальних робіт можуть бути найрізноманітнішими: від звичного електроструму до, наприклад, електричної доги. Залежно від того, яке джерело енергії використовується при проведенні зварювальних робіт, можна виділити кілька різних класів зварювання:

термічний клас (спосіб зварювання металів з використанням теплової енергії);

механічний клас (спосіб зварювання металів з використанням механічної енергії);

термомеханічний клас (спосіб зварювання металів з використанням комбінованих джерел енергії – і теплових, і механічних).

Залежно від складності, умов і бажаного результату, варто застосовувати ту чи іншу технологію зварювання металу. Фахівці компанії Stalone можуть порекомендувати саме ту технологію, яка буде оптимально і гарантувати виконання роботи на високому професійному рівні.