Хром і його переваги

Автор: shatolamatДата: 16/07/2019

Виконання будь-якої роботи вимагає хорошої підготовки. Зокрема, якщо мова ідеї про підбір оптимального матеріалу для реалізації того чи іншого завдання, то слід вивчити всі характеристики металу. Отже, якщо мова йде про хром, то ми маємо справу з неймовірно міцним і корозійностійким кольоровим металом. Але які плюси в роботі з хромом?

З вищесказаного вже зрозуміла перша і найважливіша позитивна характеристика хрому – стійкість до корозійних процесів. Слід зазначити, що не тільки сам хром стійкий до корозії, але і сплави на його основі. Крім того, навіть невеликого шару хрому досить, щоб захистити металовиріб, тому на виробництвах часто застосовується хромування.

Друга найважливіша перевага хрому – його жароміцність, яку він теж передає своїм сплавів. Саме стійкість до впливу високих температур робить хром незамінним матеріалом для застосування на виробництві.

Третя перевага хрому полягає в тому, що він стійкий до впливу широкого спектру кислот.

Таким чином, хром можна було б охарактеризувати одним словом – «стійкість», ні температура, ні кислоти, ні корозія не можуть вплинути на хром. Але будь-який матеріал володіє не тільки плюсами, а й мінусами, про це в нашій наступній статті.