Недоліки хрому

Автор: shatolamatДата: 23/07/2019

У минулій нашій статті ми розглядали переваги хрому, в цій же ми зосередимо свою увагу на його мінусах. Адже, враховувати недоліки матеріалу не менш важливо, ніж пам’ятати про його переваги.

Отже, хром «не любе» домішок, навіть незначної частки інших речовин досить для разючої зміни фізичних і хімічних властивостей хрому. Тому слід звертати увагу на склад металу. І, незважаючи на те, що хром можна назвати ковким металом, навіть малої частки домішок досить для того, щоб зробити його дуже міцним і важким в роботі.

Працювати з хромом дуже важко тому, що він має високі показники твердості і погано підходить для механічної обробки. Ще одна несприятлива обставина, яка ускладнює роботу з хромом, полягає у високій температурі плавлення.

До недоліків хрому можна віднести ще й його негативний вплив на організм людини. Хоча сам по собі метал не є токсичним, але ось у вигляді порошку або пилу він може викликати подразнення слизової оболонки людини. Якщо ж бути дуже прискіпливим, то потрібно уточнити ще й те, що шестивалентний хром і зовсім може вбити людину, так як є отрутою.