Недоліки заліза, як матеріалу

Автор: shatolamatДата: 04/07/2019

У кожного матеріалу є свої переваги і недоліки, в минулій статті ми розглядали плюси заліза, а в цій же розкриємо його мінуси. Але з обов’язковою приміткою: наявність недоліків не говорить про те, що з матеріалом не слід працювати, а лише вказує на можливі складнощі і на те, що їх спочатку треба враховувати при прийнятті рішення.

Одним з найважливіших недоліків заліза є те, що воно не володіє показниками корозійної стійкості. Навіть з урахуванням того, що матеріал досить недорогий, слід розуміти, що він потребує додаткової обробки – покритті захисним шаром, що в свою чергу буде позначатися на собівартості продукції.

Схильність заліза накопичувати електрику, робить його схильним до ще одного виду корозії – електрохімічної. І в цьому випадку також треба використовувати спеціальне покриття, наприклад катодне.

І нарешті, недолік, від якого неможливо убезпечити готову продукцію – велика вага. В силу того, що залізо є досить важким металом, конструкції на виході виходять теж досить важкими. Тому в деяких випадках слід віддати перевагу більш легкому металу, наприклад алюмінію.

Компанія Stalone допоможе вам вибрати оптимальний матеріал під будь-яке завдання.