Нікель і сплави на його основі

Автор: shatolamatДата: 29/07/2019

Нікель – кольоровий метал, який володіє, нехай і не унікальною, але важливою властивістю. Подібно до інших кольоровим металів, нікель утворює оксидну плівку, яка захищає його від впливу корозії. Але особливість нікелю полягає в тому, що ця оксидна плівка не тьмяніє, це робить нікель відмінним варіантом для використання в дизайні.

Особливості нікелю не вичерпуються лише оксидною плівкою, справа в тому, що нікель може використовуватися в цілому ряді сплавів, кожен з яких в свою чергу володіє важливими характеристиками.

Нікель плюс мідь утворюють цікавий сплав, який має високі показники однорідності. За те, які властивості будуть переважати в сплаві, відповідає пропорція металів. Якщо нікелю в сплаві буде менше, то основні характеристики будуть наближені до міді, якщо ж більше – то відповідно характеристики сплаву будуть схожі з властивостями нікелю.

Нікель плюс хром утворюють сплави з високими показниками жароміцності, ясна річ із збереженням показників корозійної стійкості. Дуже часто в ніхроми (так називають сплави нікелю і хрому) додають ще й залізо, яке надає міцності.

Нікель плюс залізо утворюють відразу ряд різних сплавів. Але тільки в тому випадку, коли частка нікелю істотно вища, ніж частка заліза, інакше вийшла б сталь.