Жароміцні сплави

Автор: shatolamatДата: 23/08/2019

Компанія Stalone добре знає, що вибір технології роботи з металом і вибір матеріалу для виробництва, повинні бути здійснені з урахуванням подальшого використання металовиробу.

Жароміцні сплави слід вибирати в тих випадках, якщо металовиріб згодом буде використано в умовах високого термічного впливу – від 600 градусів Цельсія. При цьому слід підкреслити, що металовиріб має не тільки витримувати певні температури досить довгий час, але і піддаватися механічному впливу. Тільки ті сплави, які можуть задовольнити всі задані параметри можуть вважатися жароміцними.

На сьогоднішній день найпопулярнішими жароміцними сплавами є ті, які виробляються на основі нікелю. Слід зазначити, що склад таких сплавів багатокомпонентний і включає в себе до 13 різних компонентів, крім того на виробництвах контролюється також і вміст домішок, які є в сплаві. Так як навіть малі дози, наприклад, селену, можуть істотно позначитися на характеристиках готового матеріалу. Крім нікелевих, існують ще й жароміцні сплави на основі кобальту, але вони стали використовуватися набагато рідше.

Головні ж недоліки жароміцних сплавів полягають в тому, що з ними досить складно працювати, а їх виробництво і трудомістке, і досить дороге.

Компанія Stalone не боїться труднощів в роботі з будь-якими матеріалами і готова надати високоякісні послуги по металу.