Вальцовка металла

Автор: shatolamatДата: 16/09/2019

Виробництво металовиробів або металоконструкцій, а також надання послуг по роботі з металом, пов’язане з різними операціями. Ряд з цих операцій ми вже докладно описували в матеріалах на нашому сайті, але є і такі, які ми залишили поза увагою. Наприклад: вальцювання металу.

За своєю суттю послуга вальцювання металу – це операція по деформації листа металу в заданому напрямку і з заданими параметрами. Технологічно вальцювання відбувається із застосуванням валів, звідси і назва технології. Для вальцювання листового металу на підприємствах використовуються листогину з валами, між якими і пропускається лист.

При всій, вдаваній простоті операції, в наданні послуги вальцювання металу є і ряд складнощів, які також треба враховувати. Вальцювання листа нержавійки (нержавіючої сталі) вимагає додаткових маніпуляцій, так як матеріал володіє високими показниками міцності. Тому нержавіючу сталь спершу нагрівають і тільки потім вальцують.

Інша складність пов’язана з вальцюванням м’якого металу – алюмінію, тут ні про яке нагрівання і мови бути не може. М’який алюміній деформується швидко і необхідно виконувати операцію вальцювання дуже уважно,прораховуючи всі параметри з підвищеною точністю.