Жаростійкі сплави

Автор: shatolamatДата: 01/09/2019

У попередньому матеріалі на нашому сайті ми розглядали особливості роботи і застосування жароміцних сплавів, а в цьому матеріалі мова піде про жаростійких сплавах.

На відміну від жароміцних сплавів, жаростійкі застосовуються в тих випадках, коли металоконструкції або металовироби будуть знаходитимуться в середовищі з підвищеною температурою, але при цьому не будуть виконувати роботи або будуть працювати на «малих обертах». Жаростійкі сплави розраховані на температури до 550 градусів Цельсія, але вони повинні володіти високими показниками корозійної стійкості і бути стійкими по відношенню до впливу газів.

Жаростійкі сплави так само, як і жароміцні, виробляються на основі нікелю. Найпоширенішим жаростійким сплавом можна вважати матеріал на основі нікелю, заліза і хрому. Іноді до жаростійким сплавів додають ще й титан, марганець і інше.

Жаростійкі і жароміцні сплави найчастіше застосовуються на виробництві ракет або в авіації, на нафтопромислах, а також в суднобудуванні.

Фахівці компанії Stalone знають все або майже все про метала і сплави, готові проконсультувати по будь-яких питань і запропонувати матеріали і технології, які будуть оптимальними для кожного конкретного замовлення.