Особливості кобальту

Автор: shatolamatДата: 28/11/2019

Компанія Stalone активно працює з металами, рубка металу, різання металу, виготовлення металовиробів і меблів – ось далеко неповний список наших основних послуг. Займаючись металами, ми добре знаємо особливості різних матеріалів і цікаві факти про них. У цьому матеріалі ми розповімо про кобальт.

Перш за все, розберемося з назвою. Саксонські металошукачі вважали, в основному були націлені на пошук срібла, так як цей метал вже тоді вважався дорогоцінним. Але дуже часто вони знаходили поклади схожої руди, яка містила інший метал. Його-то вони і назвали кобальтом, в честь злого духа підземного царства. І тільки в 1735 році Георг Брандт зміг розпізнати в «зіпсованому сріблі» абсолютно новий і дуже корисний метал.

На сьогодні кобальт активно використовується в якості добавки до сплавів. Він надає жароміцності, твердості, зносостійкості. За рахунок саме кобальту інструменти та металовироби можуть служити довше, так як він збільшує зносостійкість в 8 разів.

До основних переваг кобальту можна віднести жароміцність, твердість і стійкість до розмагнічування. А ось, що стосується недоліків, то тут можна відзначити лише високу вартість. Виявляється, стародавні скандинавські металошукачі сильно недооцінили цей метал.