Берилієві сплави

Автор: shatolamatДата: 12/12/2019

Компанія Stalone надає широкий спектр послуг по роботі з металом, виробництва металовиробів і металоконструкцій. Ми працюємо з різними матеріалами і завжди враховуємо їх особливості. Тому знаємо про метала і сплави досить багато корисної інформації, в цьому матеріалі ми розповімо про берилієві сплави.

Берилій – досить рідкісний елемент, його вміст в земній корі досить незначний. Цікаво, що вперше берилій вдалося отримати в 1798 році, і тоді він отримав назву «Гліціон», тому що утворював солодкі з’єднання. Сьогодні цю, першу назву, використовують тільки у Франції.

На виробництві використовують різні види берилієвих сплавів. З’єднання берилію і міді ще називають берилієвою бронзою. У таких сплавах вміст берилію перевищує 1,5%, і вони мають високі показники міцності. Якщо вміст берилію буде на рівні 0,75%, то сплави будуть мати показники хорошої електропровідності.

Умовними аналогами нержавіючої сталі є сплави берилію і нікелю, так як ці два елементи надають сплавам і міцність, і твердість, і корозійну стійкість.

Існують також сплави берилію з залізом, які не знайшли великого застосування в промисловості, а також відносно новий сплав берилію і цинку.