Свинцеві сплави

Автор: shatolamatДата: 28/12/2019

Компанія Stalone працює на ринку металовиробів та надання послуг по обробці металу десятки років, за цей час ми дізналися про метали багато корисної та цікавої інформації. У цьому матеріалі хочемо вам розповісти про свинцеві сплави, зокрема про бабіт.

Широко відомо, що свинець отруйний метал, проте завдяки таким властивостям, як пластичність і корозійна стійкість, свинець незамінний в промисловості і продовжує широко використовуватися.

Загальна класифікація сплавів свинцю ділить їх на дві великі категорії: високолеговані – тобто такі, в які додані елементи здатні значно підвищити стійкість сплавів по відношенню до зовнішнього середовища; низьколеговані.

До складу низьколегованих свинцевих сплавів входять олово, нікель, мідь, а також кадмій і сурма. Одним з найбільш поширених видів сплавів свинцю і олова є бабіт.

Склад бабіту: 5% олова; 15 сурми; 80% свинцю. Іноді в сплав додають і легуючі елементи, такі як миш’як, телур, кадмій та інші.

Область застосування бабіту – виробництво таких потрібних і важливих виробів, як підшипники.

Фахівці компанії Stalone готові проконсультувати вас з усіх питань, гарантувати якісну, точну і своєчасну роботу над вашим замовленням.