Види бронзи

Автор: shatolamatДата: 27/01/2020

Компанія Stalone продовжує цикл статей, присвячених різновидам сплавів, і сьогодні поговоримо про бронзу, адже вона буває різною.

Залежно від складу розрізняють більше шести різновидів бронзи. Нагадаємо, що бронза – це сплав на основі міді з додаванням інших елементів.

Алюмінієва бронза – це сплав, в якому використовується алюміній, який додають до міді для отримання нових хімічних і фізичних властивостей.

Переваги алюмінієвої бронзи в тому, що вона досить міцна, корозійно стійка і має приємний золотий відтінок. Завдяки цьому алюмінієву бронзу часто використовують в ювелірній справі.

Берилієва бронза – сплав на основі міді із додаванням незначної кількості берилію, від 0,3%. Має високу міцність і часто використовується у виробництві музичних інструментів.

Вісмутова бронза – сплав на основі міді, де головним компонентом, який впливає на фізико-хімічні властивості, є вісмут. Не має широкого застосування в промисловості.

Розрізняють також ще миш’якову бронзу, фосфорну, нікелеву і інші види бронзи. Але найпоширенішим і найдавнішим видом залишається бронза на основі олова.

Більше корисної інформації ви може дізнатися, звернувшись до наших фахівців.