Види золота

Автор: shatolamatДата: 30/01/2020

Всім відомо, що золото не найдорожчий метал в світі, проте його можна назвати одним з найбільш шанованих. Золото завжди в ціні, воно необхідне, як для промисловості, так і для ювелірної справи. Але золота обмежена і невелика кількість, тому існують сплави, які досить вдало його імітують.

Сплав Орайде не містить в своєму складі золота, однак зовні він дуже на нього схожий. Він складається з олова, міді і цинку і є одним з різновидів бронзи. Найчастіше цей сплав називають Французьким золотом.

Сплав схожого складу, але в іншій пропорції називається Абіссінським золотом. Він теж часто використовується у виробництві біжутерії. Але, на відміну від Французького золота, Абіссінська все ж містить до 0,5% золота і тому не тьмяніє з часом.

Сплав під назвою Північне золото також містить в собі мідь (більше 89%), інші компоненти сплаву – алюміній, цинк і олово. Цей сплав використовується для виробництва монет в багатьох країнах світу і має приємний золотий відтінок.

Біле золото – також є сплавом, ось тільки основним його компонентом все ж є саме золото, в яке для зміни кольору додають срібло, нікель або паладій.