Нові технології: 3D-прітнери і метал

Автор: shatolamatДата: 22/03/2020

Технології розвиваються дуже стрімко, але з новими можливостями виникають і нові складності. Так, далеко не кожна нова технологія досить розроблена. Тому не завжди її можна вже впроваджувати у виробничий процес. Однак ігнорувати інновації – було б великим упущенням. Сьогодні технологія може бути ще недостатньо розвиненою, але вже завтра вона може бути ключем до успіху і великою конкурентною перевагою.

Саме тому, компанія Stalone постійно стежить за розвитком науки і тримає руку на пульсі всього нового і цікавого в нашій області.

Так, нас зацікавила перспектива використання 3D-прітнеров у виробництві металовиробів. Принцип роботи 3D-прітнера FDM (метод пошарового наплавлення) – досить простий для розуміння. Головка з соплом рухається по заданій траєкторії робочої поверхні і пошарово наносить матеріал. При цьому підігрітий матеріал як би сплавляється з трохи остиглим попереднім шаром.

Раніше цей метод виробництва міг бути застосований тільки для виробництва пластикових виробів. Але сьогодні вчені вже працюють над удосконаленням цієї технології таким чином, щоб вихідними матеріалами змогли стати метали. Зокрема, вже є можливість виробляти деталі з матеріалу, який на 40% складається з металевого порошку і на 60% – з пластика.