Нові технології: Лазерне зварювання

Автор: shatolamatДата: 27/04/2020

Технологія зварювання металів є дуже затребуваною, про що свідчить хоча б той факт, що понад 5 мільйонів людей в світі сьогодні спеціалізується саме на зварювальних роботах. Ніякі технології не стоять на місці, в тому числі значні удосконалення та зміни торкнулися і технології зварювання металів.

Для потреб автомобільної промисловості була розроблена нова технологія лазерного зварювання металів. Її головною перевагою є можливість швидко і якісно зварювати між собою листи дуже товстого металу.

Зварювання відбувається за рахунок впливу на матеріал діодних лазерів. Незважаючи на те, що ця технологія спочатку була розроблена для автопрому, вона знайшла своє широке застосування і в інших галузях промисловості.

Крім того, для роботи з тугоплавкими сталями і листами стали, була розроблена і ще одна технологія зварювання – гібридне лазерне зварювання. Вона поєднує в собі все краще від двох різних технологій: дугового і лазерного зварювання.

Фахівці вважають, що застосування технології лазерного зварювання дозволяє на чверть скоротити витрати енергоресурсів і в два рази скоротити витрату матеріалів. До інших переваг технології лазерного зварювання відноситься ще і велика продуктивність, якість, а також швидкість виконання робіт.