Біметали: вдвічі краще!

Автор: shatolamatДата: 29/05/2020

Промисловість розвивається, а це значить, що до матеріалів сьогодні все більше вимог. Навіть дуже складні і якісні сплави іноді не можуть задовольнити всі вимоги і володіти всіма необхідними якостями. Тому все більшої популярності набувають біметалічні матеріали.

Їх переваги в тому, що вони поєднують у собі кілька матеріалів і володіють комплексом їх властивостей. Для отримання біметалів, два матеріали з’єднують за допомогою дифузійного зв’язку. Як приклад вдалого використання біметалів, можна привести з’єднання сталі та алюмінію в високовольтних проводах. Володіючий високими показниками електропровідності алюміній і дуже міцна сталь – відмінно доповнюють один одного.

Крім виробничих і функціональних переваг, біметали володіють ще і економічною ефективністю. Можна економити дорогі метали, такі як титан, використовуючи їх малу кількість.

Що ж стосується способів отримання двошарових металевих матеріалів, то їх існує велика кількість: від тиску і лиття, до порошкового напилення. Досить часто різні способи використовуються комплексно.

Компанія Stalone надає найширший спектр послуг з металообробки, фахівці нашої компанії добре знають, як працювати з різними металами.