Нові технології: Електроерозійна обробка

Автор: shatolamatДата: 18/05/2020

Суть технології електроерозійної обробки металу проста – між заготовкою та інструментом-електродом виникає електричний розряд, який дозволяє змінювати форму і розміри заготовки.

Інструменти для проведення електроерозійної металообробки виробляються з тугоплавких металів, які приєднують до джерела енергії і таким чином отримують розряди струму. Після обробки заготовку необхідно охолодити за допомогою масла.

Слід зазначити, що даний вид металообробки використовується в тих випадках, коли неможливе застосування ріжучих інструментів. У тому числі і в тих випадках, коли мова йде про важкодоступні місця, коли класичний механічний спосіб обробки просто неможливо реалізувати.

Що ж стосується матеріалів, то електроерозійна обробка може з успіхом застосовуватися для всіх металів, які проводять струм.

Як і у будь-якої іншої технології, у технології електроерозійної обробки є свої недоліки: високі витраті енергії і низька продуктивність.

Електроерозійна обробка може використовуватися як самостійно, так і в комбінації з іншими технологіями металообробки: електроерозійна-хімічна обробка; електроерозійна абразивна обробка; анодно-механічна обробка.