Нові технології: Волоконний лазер

Автор: shatolamatДата: 21/05/2020

Технології лазерного різання металу постійно вдосконалюється. На сьогоднішній день перспективним напрямком є ​​впровадження волоконного лазера. На відміну від інших установок для лазерного різання металу, установка для волоконного лазерного різання оснащена світлодіодом. Який запобігає зміні потужності випромінювання лазерного променя. Тепер під час проходження лазерного променя по заготовці його потужність може залишатися стабільною.

Свою назву технологія отримала завдяки тій обставині, що лазерне випромінювання тепер генерується безпосередньо в самих волокнах.

Дана технологія може з успіхом застосовуватися для виробництва дуже маленьких інструментів, де необхідно провести точну обробку верхнього шару металу і при цьому не впливати на його внутрішню структуру.

Технологія волоконного лазера має ряд переваг. По-перше: волоконні лазери стійкі до впливаю вібрації. По-друге: установки для обробки металів за допомогою волоконного лазера мають невеликі розміри. По-третє: при обробці металів із застосуванням волоконного лазера можна гарантувати якісне охолодження і високі показники термостійкості.