Способи кріплення металоконструкцій

Автор: shatolamatДата: 20/07/2020

Компанія Stalone надає широкий спектр послуг з металообробки та з виробництва металовиробів і металоконструкцій. У виробництві металоконструкцій велику роль відіграють також і способи її кріплення.

На сьогоднішній день застосовуються три основні типи кріплення металоконструкцій, кожен з яких підходить під певну задачу і має, як свої переваги, так і свої недоліки.

Найпоширеніший і, багато в чому, найнадійніший спосіб кріплення металоконструкцій — зварювання. Технологія зварювання дозволяє отримати металоконструкції найрізноманітнішої форми, а шви надійно і герметично з’єднують окремі частини. У той же час, металоконструкція стає монолітною і розібрати її в майбутньому буде неможливо.

У разі необхідності розібрати металоконструкцію можна буде, якщо вона буде з’єднана за допомогою болтів. Однак варто пам’ятати, що надійність з’єднання болтами може бути гарантована тільки, якщо всі елементи будуть ідеально рівними.

Якщо ж металоконструкція буде піддаватися впливу вібрації, а застосувати зварювання немає можливості, то варто скористатися технологією з’єднання металоконструкції за допомогою заклепок.

У рідкісних випадках для з’єднання елементів металоконструкції використовують також склеювання і пайку, однак ці методи не користуються великою популярністю.