Порошкове фарбування та захист від корозії

Автор: shatolamatДата: 21/08/2020

Захист від корозії є найважливішим фактором, який сприяє довгостроковому безперебійному функціонуванню металовиробів і металоконструкцій.

Способів боротьби з корозією існує досить велика кількість. В першу чергу, убезпечити металовиріб від корозійних процесів можна за рахунок правильної початкової обробки поверхні.

Крім того, велику роль відіграє початковий вибір матеріалу: є можливість використовувати метали, які швидше піддаються корозії або ж віддавати перевагу металам, які характеризуються стійкістю до корозійних процесів.

На сьогоднішній день одним з найбільш ефективних і найпопулярніших способів боротьби з корозією є технологія порошкового фарбування металів. Порошкові фарби забезпечують високий рівень адгезії — зчеплення фарби з поверхнею виробу. Ця обставина дозволяє захистити заготовку від саморуйнування (корозії), зробити її більш ударостійкою. Таким чином, неможливо буде пошкодити шар фарби і тим самим можна гарантувати, що в місці удару не почнеться корозія металу.

Технологія порошкового фарбування металу має і ряд інших важливих переваг, які роблять її оптимальним вибором для обробки практично будь-якого металовиробу.