Різновиди гнутих профілів

Автор: shatolamatДата: 18/08/2020

Гнуті профілі досить широко використовуються в різних галузях, їх головна перевага — легкість і простота механічної обробки. Слід зазначити, що гнуті профілі можуть бути практично будь-якої форми, розрізняють близько 300 видів таких виробів. Ми зупинимося лише на основних видах гнутих профілів:

С-профіль. За формою він нагадує швелер, але відрізняється тим, що має три стінки і дві полиці. Бувають рівнополичні і нерівнополичні С-профілі. Найчастіше застосовується в будівництві.

Зетовий профіль. За формою нагадує латинську букву «Z», існує велика кількість різновидів такого профілю, в залежності від довжини його стінок. Найчастіше застосовується в будівництві і в ремонті покрівель.

Сигма профіль. За формою нагадує значок «Σ» ( «сигму»). Незвичайна конфігурація цього профілю забезпечує йому можливість витримувати досить великі навантаження. Цей вид профілів використовується досить рідко і найчастіше застосовується в будівництві швидкомонтованих каркасів.

Омега профіль. За формою нагадує букву «Ω» або ж капелюх, тому цей вид гнутих профілів іноді називають ще й «капелюшний профіль». Він має п’ять сторін, які надають йому високу міцність. Сфера застосування: вважається універсальним.