Різання кольорових металів

Автор: shatolamatДата: 31/08/2020

На сьогоднішній день на ринку існує велика кількість різноманітних технологій різання металів, але підбір оптимальної технології, особливо під час роботи з кольоровими металами, вимагає врахування ряду факторів.

До основним властивостями кольорових металів слід віднести наступні: теплопровідність, зміна властивостей під впливом температур, схильність деяких кольорових металів до впливу кисню.

Пам’ятаючи про ці та інші властивості кольорових металів і з огляду на завдання, які замовник ставить перед виробником, слід обирати різні технології різання.

Для отримання розрізу високої точності слід обирати технологію лазерного різання металу. Однак потрібно пам’ятати, що технологія лазерного різання можлива тільки при роботі з листами кольорового металу товщиною не більше 3 мм. Крім того, дана технологія розрахована на нагрівання заготовки у місці розрізу.
Якщо нагрів заготовки все ж небажаний, то слід звернути увагу на гідроабразивне різання металу, яке не нагріває заготовку, але дає можливість отримати розріз високої точності.

Якщо точність різу не грає великої ролі, але на перший план виходять показники економічної ефективності, то дешевшою, хоч і менш точною, буде технологія плазмового різання кольорових металів.