Художнє різання металу: застосування плазмового різання

Автор: shatolamatДата: 17/09/2020

У попередньому матеріалі ми розглядали технологію лазерного різання металу і можливість її застосування для створення складних фігурних різів або, так званого, художнього різання металу. У цьому матеріалі ми розглянемо ще одну технологію, яка з успіхом застосовується в художньому різанні металу і служить відмінним інструментом для створення оригінальних декоративних і дизайнерських рішень.

Фігурне різання металу із застосуванням плазми має ряд дуже важливих переваг:

– варіативність (можна отримати розрізи будь-якої форми);

– якість різу і висока швидкість виконуваних робіт;

– відсутність деформації металу в процесі різання;

– варіативність використовуваного матеріалу.

Для того, що б визначити, яку технологію краще використовувати для фігурного різання: лазерне різання або плазмове, слід враховувати два важливі чинники.

Перший: лазерне різання більш обмежене у вихідних матеріалах, ніж плазмове. Технологію плазмового різання можна застосовувати до матеріалів з високими відбивними властивостями поверхні.

Друге: лазерне різання дозволяє отримати більш тонкий розріз, в порівнянні з технологією плазмового різання.

Залежно від того, який чинник (матеріал або товщина різу) є вирішальним, в кожному конкретному випадку треба віддавати перевагу плазмовому або лазерному різанню. Однак фахівці, в більшості випадків схильні вважати плазмове різання більш підходящою технологією для отримання фігурного різу.