лазерная резка - плазменная резка - гидроабразивная резка - резка металла

Різання кольорових металів: економічність

Автор: shatolamatДата: 29/01/2021

У попередніх матеріалах ми вже розглянули варіант застосування лазерного різання і варіант застосування гідроабразивного різання до обробки кольорових металів. Підбір технологій здійснюється з урахуванням параметрів: точності, нагріву, товщини листа і економічної ефективності.

Отже, для тонких листів кольорового металу слід застосовувати або лазерне, або гідроабразивне різання. І в тому, і в іншому випадку можна розраховувати на високоточний розріз, проте обидві технології мають істотний недолік: вони відносно дорогі.

Завдання: Розглянемо задачу, при якій необхідно провести різання листів кольорових металів невеликої або навіть великої товщини, але при цьому знизити витрати.

Рішення: В тих випадках, коли ключовим параметром є ціна, слід віддати перевагу плазмовому різанню металу. Тут важливо зазначити, що роботи можна буде проводити на листах більшої товщини, ніж 3 мм. Заготівля буде піддаватися незначному нагріванню, а точність різу буде дещо поступатися точності, наприклад, лазерного різання. Однак в цілому можна буде гарантувати задовільну якість при порівняно низькій ціні.

Технологія плазмового різання металу відмінно підходить для виконання більшості завдань з металообробки, так як замовник не часто встановлює параметри абсолютної точності різу.