аргоновая сварка - аргоноводуговая сварка - мателлообработка

Аргонове зварювання: переваги

Автор: shatolamatДата: 11/03/2021

Головна перевага аргонового зварювання безпосередньо пов’язана з властивостями окремих металів. Візьмемо для прикладу алюміній. Широко відомо, що цей метал не окислюється на повітрі завдяки оксидній плівці. Але в процесі зварювання ця плівка пошкоджується, що значно знижує якість з’єднання. Тому проводити зварювання алюмінію краще саме з використанням аргону. Цей газ захищає метал від окислення.

Які ж головні переваги аргонового зварювання, крім захисту від окислення? Таких декілька: відносно низька температура нагріву і висока швидкість проведення операцій.

Про низьку температурі нагріву слід поговорити детальніше: вплив високих температур може призвести до небажаної деформації заготовки. Тому так важливо враховувати температуру нагрівання при проведенні зварювальних робіт.

Не варто забувати і про інші важливі плюси аргонового або його ще називають аргонодугового зварювання. До них відносяться: відсутність бризок, варіативність, можливість отримання ідеально рівного шва.

Наведені вище переваги аргонового зварювання роблять цю технологію дуже затребуваною. Її з успіхом можна застосовувати для зварювання найширшого кола металів, однак на практиці найчастіше аргонове зварювання використовується для з’єднання алюмінію, міді і стали.