мталлообработка - ковка металла - штамповка металла - резка металла

Різні типи процесів виготовлення металу

Автор: shatolamatДата: 22/04/2021

Виготовлення зазвичай визначається як набір виробничих процесів, в ході яких сировина перетворюється в деталь, яка буде використовуватися в іншому виробничому процесі. Нижче наведені деякі з поширених типів процесів виготовлення металовиробів:

Обробка

Обробка матеріалу — метод збільшення вартості виробу за рахунок видалення деяких його обсягів. Розвиток методів і технологій обробки дозволив виробникам створювати конструкції, які раніше було важко створити.

Сварка

Сварка базується поєднанні тепла і тиску використовуваних для з’єднання двох або більше шматків металу. Це популярний процес виготовлення в багатьох галузях.

Різання

Різання — ще один поширений вид послуг з виготовлення металовиробів. Воно використовується для різання металевих заготовок на частини. У той час як традиційні методи різання все ще використовуються в багатьох галузях промисловості, на прогресивних виробничих підприємствах використовуються сучасні ріжучі технології, такі як лазерне і гідроабразивне різання.

Штампування

Пробивання — це процес утворення отворів в листі металу. Метал поміщається під матрицю і проходить через свердло для формування отвору. Важливо, щоб коло паза свердла проходила через матрицю для отримання пуансона правильного розміру.

Кування

Кування — це виробничий процес, в якому для надання металу форми використовується сила. Плашка або молоток вдаряють по металевій заготівлі до досягнення заданої форми.