металлообраблтка - фотохимическое травление металла - стресс металла

Технологія фотохімічного травлення

Автор: shatolamatДата: 15/04/2021

В одному з попередніх наших матеріалів ми докладно розглядали такі явища, як стрес металу і напруга ріжучої кромки. Стрес металу, що виникає в результаті впливу високих температур, і напруга ріжучої кромки, що виникає як результат фізичного розтягування, дещо знижують якість заготовки.

У ряді випадків це зниження якості виявляється критичним, тому виробникам доводиться довго і ретельно усувати дефекти. Це в свою чергу призводить до підвищення вартості та зниження конкурентоспроможності за ціновим критерієм.

Як же в такому випадку ефективно боротися зі стресом металу? Американські виробники і науковці схильні вважати так: якщо вимоги до якості заготовки у замовника дуже високі і неприпустимі навіть мікронні похибки, то виробник повинен застосовувати нову технологію — фотохімічного травлення.

Суть технології фотохімічного травлення коротко можна описати так: на лист металу накладається фоторезистивна маска і починається процес хімічного травлення по заданих параметрах. Ця технологія дозволяє отримувати серію абсолютно точних виробів, що не піддаються тепловому впливу.