З’єднання металу і деревини

Автор: shatolamatДата: 10/05/2021

Нові технології дозволяють гармонійно поєднати те, що раніше з’єднанню не підлягало. В даний час екологічність є ключовим аспектом при розробці нових матеріалів. Тут основна увага приділяється тому, щоб продукт можна було повторно використовувати після закінчення терміну служби. І, спираючись на цю вимогу, вчені розробили деревні пінопласти.

Завдяки природним адгезійним властивостям деревини синтетичні клеї стають зайвими. З екологічної точки зору це робить деревні пінопласти ідеальними для цілого ряду застосувань, наприклад, в якості основного матеріалу для легких конструкцій і сендвіч-панелей, як пакувальний матеріал.

І все ж область застосування нового матеріалу здалася недостатньо широкою. Тому розробники пішли далі і вирішили додати до деревини ще і метал, який надавав би новим матеріалом додаткові властивості. Так був розроблений гібрид деревно-металевої піни, що поєднує в собі властивості деревної піни і металевої губки.

Цей гібридний матеріал став більш стійким на вигин, в порівнянні з деревною піною. А ще однією перевагою стало те, що металева губка, на відміну від деревної піни, може проводити електрику. Корисні властивості деревної піни, такі як високий рівень звукопоглинання і низька теплопровідність – збереглися. І в результаті сьогодні ми маємо новий матеріал на ринку, який має дуже високу функціональність.