сварка - гелий и азот в сварке - сварка металлов

Використання гелію та аргону при зварюванні алюмінію

Автор: shatolamatДата: 21/06/2021

Не секрет, що при здійсненні зварювання алюмінію слід використовувати захисні гази. На практиці найчастіше використовується два таких: гелій і аргон. У цьому матеріалі ми спробуємо розібратися, чому саме ці гази мають переваги, а також чому іноді використовують тільки аргон, а іноді суміш.

Гелій, як відомо, це інертний газ з високими показниками теплопровідності. Дві ці властивості роблять його ідеальним вибором для проведення зварювальних робіт, особливо, коли мова йде про зварювання з необхідністю великої кількості тепла. Також, гелій сприяє більш глибокому проплавленню металів. Крім гелію під час проведення зварювальних робіт використовують ще і аргон, який здійснює очисну дію.

Виробнича практика підказує, що кращим рішенням для проведення зварювальних робіт є комбінація аргону та гелію. З їх допомогою можна досягти найкращого результату.

Однак, тут в гру вступає економіка. Високий попит на гелій часто призводить до того, що сильно підвищується ціна на цей газ, крім того, періодично утворюється дефіцит. Саме з цієї причини на виробництвах стали використовувати чистий аргон в процесі зварювання алюмінію. Не можна сказати, що це сильно знижує якість робіт, проте в ідеалі все ж краще використовувати саме суміш газів.