Мультылазерные системы - мультилазер - обработка металла лазером

Мультилазерні системи (частина 1)

Автор: shatolamatДата: 14/06/2021

На сьогодні вже існує обладнання, яке використовує не один, а відразу кілька лазерів. На практиці це дає величезну кількість переваг, але також і значно ускладнює роботу. Давайте разом розберемося з тим, що ж слід враховувати в тих випадках, коли працюєш не з одним, а з декількома лазерними променями.

  1. Фактор програмного забезпечення

Не секрет, що сьогодні багато процесів металообробки автоматизовані, тому працівники підприємств повинні добре вивчити програмне забезпечення. У тому ж випадку, коли мова йде про використання декількох лазерних променів, є можливість запрограмувати їх синхронну роботу або ж призначити для кожної ділянки обробки свій лазерний промінь.

  1. Фактор центрування

Юстирування (його ще називають центруванням) лазерного променя має величезне значення. Але, коли працювати доводиться відразу з двома лазерами, центрувати треба ще ретельніше. Тут треба домагатися максимального вирівнювання і балансу лазерів.

  1. Фактор конденсату

Робота декількох лазерів одночасно кратно збільшує кількість конденсату і сажі, тому необхідно постійно підтримувати чистоту і вчасно відкачувати конденсат.

Такими є три перших чинники, які слід враховувати при використанні мультилазерних систем, про інші, не менш важливі чинники, читайте в нашому наступному матеріалі на сайті.