мультилазерные системы - обработка металлов лазером

Мультилазерні системи (частина 2)

Автор: shatolamatДата: 17/06/2021

Удвічі краще – таким міг би бути слоган мультилазерного обладнання. Але в попередньому матеріалі ми вже писали про те, що використання двох лазерів призводить не тільки до відмінних результатів, але і створює певні складнощі. У цьому матеріалі ми продовжимо перераховувати фактори, які обов’язково слід враховувати при роботі з мультилазерними системами.

  1. Фактор термічної стабільності

При використанні двох лазерів необхідно постійно відстежувати ступінь нагріву кожного з лазерів, в ідеалі він повинна бути рівною. Термічний дисбаланс призведе до значного зниження якості заготовки, а то і до браку.

  1. Фактор порошку

Очевидно, що, чим більше лазерів використовується в процесі виробництва, тим швидше працює установка, а значить подавати порошок потрібно буде частіше. Експерти рекомендують встановити систему автоматичної подачі порошку, щоб мінімізувати ризики перебоїв в роботі.

  1. Фактор стратегії

Для виробничого процесу має велике значення те, як саме будуть використовуватися лазери. На сьогодні існує тільки дві комбінації (стратегії), які можна обрати: перша полягає в тому, щоб обидва лазери одночасно обробляли одну ділянку, друга базується на тому, що лазери в один і той же час обробляють дві різні ділянки заготовки. Обидві стратегії хороші і цілком можуть використовуватися на виробництві, однак застосовувати їх потрібно відповідно до параметрів і вимог кожного окремо взятого металовиробу.