плазменная резка - плазменная резка металла - услуги плазменной резки - газы плазменной резки - плазменная резка киев - металоообработка - услуги по металлообработке - производство металлоизделий

Який газ використовувати під час плазмового різання? (частина 1)

Автор: shatolamatДата: 26/07/2021

Компанія Stalone надає дуже широкий спектр послуг з металообробки та виготовлення виробів з металу. Зокрема ми спеціалізуємося на різанні металу із застосуванням різних технологій. У нас можна замовити лазерну і плазмове різання металу. У цьому матеріалі ми хотіли б поговорити про деякі особливості технології плазмового різання і про те за якими критеріями обирається газ або суміш газів для здійснення операції плазмового різання металу.

І так, почнемо з того, що в процесі плазмового різання найчастіше використовують не один газ, а певну суміш. Для того, щоб правильно підібрати газ для здійснення операції плазмового різання, слід спочатку вивчити параметри і характеристики газів і тільки потім приступати до виконання робіт.

Повітря. Напевно, найдоступнішим із всіх можливих варіантів газів є саме повітря. Його переваги очевидні: низька вартість, при високій швидкості різання. Але є і недолік: в роботі слід використовувати очищене повітря, яке не містило б твердих частинок або вологи.

Кисень. Цей газ є найпопулярнішим, оскільки дозволяє проводити роботи на дуже високому рівні якості і з дуже великою швидкістю. Однак у кисню є свої обмеження: застосування цього газу не допустимо в роботі з алюмінієм або нержавіючою сталлю.

Про інші гази, які також можна використовувати в процесі плазмового різання, читайте в нашому наступному матеріалі.