металлообработка - гибка металла - гибка металла в киеве

Правила згинання металу

Автор: shatolamatДата: 24/07/2021

Виявлення помилок має вирішальне значення для запобігання поширених проблем гнуття листового металу.

Помилки, допущені операторами, є причиною багатьох проблем гнуття листового металу, і рішення цих проблем, як правило, зводяться лише до кількох превентивних заходів. Тому в компанії Stalone ми вважаємо за краще аналізувати поширені помилки гнуття металу і не допускати їх на своєму виробництві.

Помилка №1: Проблеми виникають через радіус вигину

Занадто вузький радіус вигину призводить до поломки обладнання та неточностей. В кінцевому підсумку радіус вигину буде залежати від типу використовуваного листового металу і від того, чи виконується поздовжнє або поперечне гнуття.

Помилка №2: Елементи у радіусу вигину

Не слід допускати потрапляння таких деталей, як вирізи, отвори, виїмки, пази і інші вм’ятини в радіус вигину. Слід залишати достатньо місця між елементом і лінією вигину, ця відстань повинна бути як мінімум в три або чотири рази більше товщини листа.

Помилка № 3: Вибір вузьких фланців гнуття

Вигин фланців також може привести до пошкодження інструменту. Щоб не перевантажувати обладнання, не потрібно використовувати вузький звивистий фланець. Необхідно розрахувати правильну довжину фланця, яка залежить від радіуса вигину і товщини матеріалу.

Помилка № 4: Нездатність очистити і змастити обладнання

Бруд і сажа можуть накопичуватися на обладнанні і заважати йому працювати належним чином. Запобігти непотрібне пошкодження самого важливого обладнання можна за рахунок регулярного очищення і змащення всіх деталей.