плазменная резка - газі плазменной резки - плазменная резка киев - металлообработка киев - услуги по металлообработке - изготовление металлоизделий киев

Критерії підбору металу і газу плазмового різання

Автор: shatolamatДата: 06/08/2021

У двох попередніх матеріалах на нашому сайті ми досить детально розглядали гази, які використовуються на виробництві під час плазмового різання металу. Нагадаємо: найчастіше виробники віддають перевагу таким газам: повітря, кисень, азот, аргоновий водень.

При цьому, важливо відзначити, що в роботі використовуються як чисті гази, так і їх суміші. Як бачимо, розмах варіації досить великий і виникає питання: а який газ слід обрати? Відповідь – проста: кожен газ має свої переваги і недоліки, вирішальним фактором вибору буде саме метал, розкроювання якого необхідно буде провести.

Низьковуглецева сталь. Якщо мова йде про плазмове різання сталі з низьким вмістом вуглецю, то оптимальним буде використання кисню в комбінації з повітряним екраном. Це дозволить отримати рівний і гладкий розріз без окалини.

Нержавіюча сталь і алюміній. Обробка цих металів може здійснюватися із застосуванням різних газів – тут багато що залежить від товщини листа. Так, якщо необхідно здійснити плазмове різання листа нержавіючої сталі невеликої товщини – менше 13 мм, то можна сміливо застосовувати азот в якості основного газу. Але якщо товщина листа нержавіючої сталі або алюмінію перевищує 13 мм, то перевагу слід віддати суміші водню (35%) і аргону (65%).