металлообработка - услуги по металлообработке - плазменная резка -плазменная резка Киев

Від чого залежить процес плазмового різання?

Автор: shatolamatДата: 12/08/2021

Існує досить велика кількість факторів і параметрів, які впливають на якість плазмового різання. У цьому матеріалі ми зосередимо свою увагу на технічних параметрах і деталях, які необхідно контролювати в процесі здійснення плазмового різання металу.

Стан сопла. Поруч з різаком плазмового різання знаходиться сопло, яке в свою чергу оснащене отворами для повітря. Повітря проходить через них і таким чином охолоджує різак. Якщо сопло забруднюється і повітряні отвори забиваються, то значно зростає ймовірність перегрівання різака і, як наслідок, можна очікувати зниження якості різання металу.

Повітряний шланг. В процесі плазмового різання до апарату приєднується повітряний шланг, який всередині містить спеціальний фільтр. Дуже важливо, щоб в цей фільтр не потрапляла волога, так як вона може значно знизити якість заготовки і навіть викликати корозію металу.

Ріжучий наконечник. Безпосередня різання металу проводиться різаком з ріжучим наконечником, який має в центрі отвір певного діаметра. Згодом діаметр отвору може збільшуватися, що в свою чергу спричинить проблеми з якістю зрізу, а також призведе до неможливості прорізання товстих листів металу. Тому кожен виробник повинен проводити своєчасну заміну комплектуючих.