сверление стальных балок - металлообработка - обработка металл - металлобробка в киеве - услуги по металлообработке

Свердління сталевих балок

Автор: shatolamatДата: 20/08/2021

Сталеві балки зараз використовують багато де, дуже часто виникає потреба проробити в них отвори. У цій нашій статті ми хочемо позначити кілька важливих аспектів свердління сталевих балок.

Закріплення заготовки:

Можливо, найбільш важливим правилом свердління сталевих балок є закріплення заготовки. Якщо промінь зісковзне під час різання, то можна не тільки зіпсувати металовиріб, а й завдати шкоди оточуючим людям. Тому як би просто це не звучало, але все ж: треба завжди перевіряти надійність кріплення заготовки.

Перевірка відстані між отворами:

Не варто робити два або більше отворів дуже близько один до одного. Занадто близькі отвори можуть зливатися в одне. Мінімальна рекомендована відстань між двома отворами в сталевій балці має становити 2,5 см.

Дотримання правил безпеки:

Прорізати будь-який товстий матеріал небезпечно. Однак різати сталь ще небезпечніше, тому що тепло може привести до появи іскри, які мають властивості розлітатися і потрапляти в очі. Тому фахівець, який виконує операцію свердління сталевої балки, повинен бути надійно захищений спеціальними окулярами і повністю сконцентрованим на роботі.