плазменная резка металла - плазменная резка - услуги плазменной резки - плазменная резка киев

Суть процесу плазмового різання

Автор: shatolamatДата: 09/09/2021

На сьогоднішній день існує відразу кілька варіантів процесів плазмового різання, про них ми більш детально поговоримо в наступному матеріалі. А в цьому постараємося зосередити свою увагу на головній суті процесу плазмового різання. Який являє собою технологію термічного виробництва металовиробів і заготовок, шляхом використання плазмової дуги.

Процес плазмового різання складається з низки етапів: запалювання пілотної дуги, генерація основної дуги, локальний нагрів і плавлення, викид матеріалу, рух дуги. Розглянемо більш детально кожен з етапів процесу плазмового різання.

Запуск пілотної дуги. Процес заснований на тому, що струм створює напругу холостого ходу і змушує потік стисненого плазмового газу рухатися у напрямку до плазмового пальника.

Генерація основної дуги. На цьому етапі потік плазмового газу проходить через отвір сопла і прямує до електропровідної деталі. Дуга стикається з металевою заготівкою.

Локальний обігрів і плавлення. На цьому етапі плазма, нагріта до 20 тисяч градусів, з неймовірною швидкістю проходить крізь заготовку і прорізає її.

Викид матеріалу. Ослаблений матеріал виштовхується з місця розрізу.

Рух дуги. Дуга рухається по заготовці щоб здійснити повний розріз.