плазменная резка - услуги плазменной резки - плазменная резка киев

Варіанти процесу плазмового різання (частина 1)

Автор: shatolamatДата: 16/09/2021

Незважаючи на те, що сутність технології плазмового різання залишається незмінною, все ж сьогодні існує досить велика кількість різних варіантів процесів плазмового різання. Ми розглянемо лише основні з них, такі як: стандартне плазмове різання, плазмове різання з використанням вторинного середовища, плазмове різання з уприскуванням води.

Стандартне плазмове різання

Дану технологію ще називають звичайним плазмовим різанням. Вона ґрунтується на тому, що в процесі роботи використовується один і той же газ і для запалювання, і безпосередньо для різання. Як правило в якості основного газу використовую азот або кисень, але іноді використовують і суміш газів (водню і аргону).

Плазмове різання з використанням вторинного середовища

З назви зрозуміло, що в процесі роботи вводиться додаткове середовище. Це може бути вода або газ. Вторинний газ потрібен для того, щоб збільшити потужність або швидкість різання. Найтиповішими комбінаціями первинного і вторинного газу вважаються такі: повітря + кисень + азот; азот + аргон + вуглекислий газ; аргон + азот + вуглекислий газ.

Плазмове різання з уприскуванням води

Цей вид чимось схожий з варіантом плазмового різання з використанням вторинного середовища, адже там також можливе застосування води. Однак в даному випадку вода використовується не стільки для посилення потужності або підвищення швидкості різання, скільки для охолодження плазмового пальника або заготовки.