Властивості і застосування нейзильберу

Автор: shatolamatДата: 01/11/2019

Компанія Stalone знає про метали і їх сплавах дуже багато не тільки корисної, а й дуже цікавої інформації. Так, історія появи сплаву нейзильбер досить цікава. Коли в Китаї вже наповну використали такий сплав, як мельхіор, в європейських країнах вчені не могли розгадати його формулу. Змагання між вченими з двох кінців світу закінчилося тим, що європейці нібито розгадали складу мельхіору, але насправді вони придумали новий сплав – нейзильбер.

Склад нейзильберу дійсно дуже нагадує мельхіор, за один істотним винятком – в мельхіорі немає цинку. Сплав нейзильбер складається на 65% з міді, на 15 з нікелю, а решта – 20% припадає на цинк.

Цікаво, що нейзильбер схожий не тільки на мельхіор, а й на два благородні метали – срібло і біле золото, саме тому його назва і перекладається, як «нове срібло». Найчастіше нейзильбер використовують у виробництві столових приладів або ж ювелірних прикрас, на виробництві цей матеріал використовується набагато рідше. Як правило, промислове застосування нейзильберу пов’язано з виробництвом приладів високої точності або ж медичних інструментів.

Фахівці компанії Stalone виконують досить широкий спектр послуг по обробці металу: гнуття металу, плазмова і лазерна різка металу, порошкове фарбування, рубка металу і багато іншого. Ми гарантуємо точність в роботі з самими різними металами і сплавами.