Нюанси та особливості порошкового фарбування

Автор: shatolamatДата: 29/09/2019

Компанія Stalone надає широкий спектр різноманітних послуг, пов’язаних з металом, в тому числі і послуги з порошкового фарбування металу. У цій статті ми хотіли б розібрати два питання, пов’язані з порошковим фарбуванням металу: очищення і ґрунтування.

Перш, ніж приступити до фарбування металовироби слід провести очищення поверхні. Очищати заготовку можна двома способами: механічним і хімічним.

При застосуванні механічного очищення слід звернути увагу, що поверхня після очищення повинна залишатися максимально гладкою. Порошкове фарбування – технологія, при якій наноситься досить тонкий шар фарби, тому іноді нерівності вихідної поверхні стають дуже помітними.

При хімічному очищенню заготовки використовується соляна або ортофосфорна кислота, в даному випадку можна гарантувати рівність поверхні, однак такий спосіб очищення вимагає підвищеної уваги до техніки безпеки.

Також, як і в питаннях очищення заготовки перед порошковим фарбуванням, існують і різні варіанти грунтування заготовки. Технологічно можуть застосовуватися два типи грунтовки: пасивна та активна. Пасивна грунтовка можлива тільки для кольорових металів і тільки для заготовок, які будуть використовуватися в неагресивної середовищі. Активна ж – може бути застосована для виробів, які постійно будуть перебувати на відкритому повітрі.