Переваги гнуття металу

Автор: Vitalii KapliaДата: 22/10/2018

Гнуття металу – операція, яку не можна назвати рідкісною і тим не менше, існують особливості застосування цієї технології і ряд переваг, які роблять її не тільки популярною на даний момент, але і перспективної в майбутньому.

Суть технології криється в самій назві – гнуття металу полягає в наданні металу заданої форми за заданими ж показниками. Важливо відзначити, що однією з істотних характеристик цієї технології є та обставина, що надання матеріалу потрібної форми здійснюється без застосування додаткових технологій, таких як зварювання. Надання необхідної форми здійснюється виключно завдяки пластичній деформації заготовки.

Гнуття металу має ряд дуже істотних в порівнянні з іншими способами обробки металу. Подібними з гнуттям металу технологіями, умовно, можна назвати технологію клепки металу, всі види різання металу і, звичайно ж, зварювання. Але в порівнянні з наведеними технологіями гнуття металу характеризується:

По-перше: високими показниками економії матеріалу, так як технологія дозволяє звести витрати матеріалу до нуля.

По-друге: високими показниками міцності заготовки, так як відсутні шви.

По-третє: мінімальними показниками схильності до корозійних процесів, завдяки тому, що немає швів.

По-четверте: високими естетичними показниками, завдяки монолітності заготовки.

Компанія Stalone надає широкий спектр послуг по обробці металу, в тому числі ми гарантуємо виконання високоякісних робіт з гнуття металу.