Цікаво про метали

Автор: shatolamatДата: 18/11/2019

Компанія Stalone кожен день працює з металами. Ми надаємо послуги з плазмового та лазерного різання металу, рубки металу, порошкового фарбування металу, виготовлення металоконструкцій, металевих меблів та багато іншого. У цій статті ми підготували для вас кілька цікавих фактів.

Філософський камінь існує!

Століттями алхіміки намагалися добути найдорожчий і цінний, на їхню думку, метал – золото. Їм здавалося, що заклинання і маніпуляції здатні перетворити свинець у золото. Алхімікам так і не вдалося добути філософський камінь, який перетворює все в золото, проте в 1941 році вчені реалізували їх мрію. З атомів ртуті в лабораторії отримали золото, але ні прикрас, ні елементів для приладів з нього зробити не можна, так як це золото радіоактивне.

Все заради краси!

Титан – досить популярний і потрібний метал, його широко використовують в промисловості, але головне застосування цього металу навряд чи пов’язано з металоконструкціями. Насправді на потреби важкої промисловості приходиться тільки 7% видобутого титану, а на виробництво фарби – 60%.

Дорожче за золото

Сотнями років людство цінувало золото, але новий час змінив акценти. Найдорожчим металом в світі був і є родій, ще 10 років тому ціна на родій становила 10 тисяч доларів за 31,5 грама. На сьогодні ціна значно впала, але родій як і раніше займає першу строчку в списку найдорожчих металів, за ним йде платина і тільки на третьому місці – золото.

Метал, який лікує

Якщо ціна за родій здається високою, то ціна за штучно створений калиіфорній здається захмарною. Один грам каліфорнія 252 оцінюється в 6,5 мільйона доларів. На сьогодні в світі існує тільки 5 грам цього металу, але його цінність для людства – неоціненна. Каліфорній 252 застосовується для лікування онкологічних захворювань.