Особливості ренію

Автор: shatolamatДата: 21/11/2019

Компанія Stalone працює з металами і надає найширший спектр послуг з обробки металу: гнуття металу, лазерне і пальмове різання металу, порошкове фарбування, виготовлення металовиробів і металоконструкцій, а також виробництво металевих меблів. Специфіка нашої роботи полягає в тому, що ми повинні знати про метали масу потрібної і корисної інформації. А інформацією приємно ділитися, тому наш сьогоднішній матеріал присвячений такому металу, як реній.

Реній був відкритий відносно недавно – в 1925 році, але вперше отримати його вдалося тільки через три роки – в 1928-му. Що ж стосується промислового виробництва, то першими були німці, які в 1930 році налагодили виробничий процес.

З тих пір реній широко використовується в промисловості, як в якості компонента сплаву (наприклад в складі сплаву з молібденом), так і в якісно окремого матеріалу (порошок ренію з вмістом 99,99-99,97%).

Основні переваги ренію полягають в: високій температурі плавлення; високій міцності; високій твердості і високих показниках стійкості до корозійних процесів. Що ж стосується недоліків, то їх всього два і вони взаємопов’язані: з одного боку – реній дуже рідкісний метал, а з іншого – дорогий.

Але, не дивлячись на високу вартість, реній широко використовується в нафтохімічній промисловості, виробництві електротехніки та металургії.