Особливості гнуття високоміцної сталі (частина 1)

Автор: shatolamatДата: 24/06/2021

Компанія Stalone – ваш надійний помічник в області металообробки! Наші фахівці знають про безліч нюансів, пов’язаних із здійсненням тих чи інших операцій. В тому числі, ми спеціалізуємося і на гнутті листового металу.

Гнуття високоміцної сталі вимагає особливих навичок і вмінь, а також воно безпосередньо пов’язане з необхідністю враховувати низку важливих моментів. Про деякі з них ми розповімо в цій статті.

Отже, перше, що слід брати до уваги – це радіус. При роботі з високоміцними сталями завжди слід обирати максимальний радіус вигину. Цей параметр важливий тому, що саме від нього залежить ступінь втоми матеріалу і можливість виникнення тріщин.

Наступна вимога, яка неухильно має дотримуватися – це шліфування. Процес гнуття високоміцної сталі автоматично вимагає ще й шліфування, так як найменші шорсткості можуть з часом перетворитися в тріщини.

Гнуття високоміцної сталі найчастіше потрібно виконувати в один хід, при цьому важливо стежити за тим, щоб матеріал не пружинив.

Такими є основні вимоги, яких слід дотримуватися в процесі гнуття високоміцної сталі. Але на трьох компонентах перелік не закінчується. Про додаткові параметри ми поговоримо в нашому наступному матеріалі на сайті.