Червоний або синій датчик лазерної тріангуляції використовувати?

Автор: shatolamatДата: 16/04/2020

Компанія Stalone пильно стежить за новими технологіями, адже саме завдяки постійній модернізації та впровадженню нових технологій, ми можемо гарантувати найвищу якість тих послуг, які ми надаємо. У цій статті ми спробуємо розглянути два типи датчиків лазерної тріангуляції і зрозуміти, який з них краще підходить для вирішення тих чи інших завдань.

Отже, ось вже більше 20 років для лазерної тріангуляції використовується саме червоний датчик. Технологія зазнала ряд істотних змін і сьогодні червоні датчики можна використовувати з успіхом для матеріалів з низькою відбивною здатністю і для матеріалів з матовою поверхнею. Але проблема роботи червоних датчиків з розпеченими матеріалами залишилася.

Тому останнім часом з’явилися і сині датчики, які були призначені для сталеливарної промисловості і саме для роботи з розпеченими металами. Дослідження показали, що сині датчики також дуже добре застосовувати по відношенню до сильно полірованих матеріалів або до матеріалів з глянсовою поверхнею.

Тому, якщо завдання вибрати, який саме датчик лазерної тріангуляції використовувати, то слід враховувати матеріал, з яким доведеться працювати, його динамічну зміну в процесі вимірювання.