плазменная резка - плазменная резка киев - услуги плазменной резки киев - металообработка - услуги по металлообработке - металлоизделия - газы плазменной резки

Який газ використовувати під час плазмового різання? (частина 2)

Автор: shatolamatДата: 29/07/2021

У минулій статті ми вже частково торкнулися теми використання різних газів в процесі плазмового різання металу. Нагадаємо: ми розглядали переваги і недоліки використання повітря і кисню. У цій статті мова піде про інші гази: аргоновий водень та азот.

У попередньому матеріалі ми говорили про те, що використання кисню дає свої плюси, проте цей газ не можна використовувати для обробки алюмінію і нержавіючої сталі. У тому ж випадку, якщо є необхідність працювати саме з нержавіючої сталлю, то слід віддати перевагу азоту. При цьому вторинним газом при роботі з азотом може бути повітря.

Крім того, під час роботи з товстими листами нержавіючої сталі та алюмінію можна також використовувати аргоновий водень. Це суміш газів, яка дає найвищу температуру і гарантує максимальну потужність різання. У суміші, як правило використовується, 35% водню і 65% аргону.

Вибір того чи іншого газу для здійснення плазмового різання в першу чергу залежить від того матеріалу, з яким будуть проводитися маніпуляції. Про те, які ж критерії слід враховувати в першу чергу читайте в нашій наступній статті. Більше інформації ви зможете отримати, зателефонувавши за телефонами, які вказані на нашому сайті.